ΧΑΡΤΗΣ


Δείτε τον χάρτη του χιονοδρομικού.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δείτε Live photo

Live photo από webcam

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ενημερωθείτε online για την πρόβλεψη του καιρού.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ


Πού βρίσκεται;

Το όρος Καϊμάκατσαλαν ή Βόρρας βρίσκεται στα σύνορα με το κράτος της FYROM και η κορυφογραμμή του αποτελεί την όριο γραμμή μεταξύ των δύο κρατών. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε ύψος βουνό της Ελλάδας με υψόμετρο 2.524μ. κορυφή στην οποία βρίσκεται και το χιονοδρομικό κέντρο.

Στην κορυφή του, και επί της γραμμής των συνόρων, υπάρχει το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που αποτελεί μνημείο του 1ου Παγκοσμίου πολέμου, είναι κατασκευασμένο σε ρυθμό καθολικό και υπάρχει στο υπόγειό του κενοτάφιο των θυμάτων που έπεσαν στις μάχες που διεξήχθησαν στις πλαγιές του.

Το μεγαλύτερο μέρος του έχει προταθεί να συμπεριληφθεί στις περιοχές Nature 2000. Στους πρόποδες του όρους βρίσκεται η λίμνη Βεγορίτιδα, από τις μεγαλύτερες της Ελλάδος σε έκταση και βάθος, που απλώνεται στα γεωγραφικά όρια τριών νομών Πέλλας - Φλώρινας - Κοζάνης και προστατεύεται από τη συνθήκη Ramshar.

Η θέα από το βουνό είναι καταπληκτική αφού μπορεί κανείς με γυμνό μάτι να παρατηρήσει μέχρι τον Θερμαϊκό κόλπο, την κορυφή του Ολύμπου και φυσικά το απέναντι χιονοδρομικό κέντρο των τριών- πέντε Πηγαδιών της Νάουσας. Όταν η νέφωση είναι χαμηλή έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε αεροπλάνο και βλέπεις από κάτω σου το λευκό πάπλωμα
που σχηματίζουν τα σύννεφα.

To Κέντρο αρχίζει από τα 2.050μ όπου υπάρχει το κεντρικό καταφύγιο, χώροι στάθμευσης, σχολές σκι, πίστες αρχαρίων,
καταστήματα ενοικιάσεων, εκδοτήρια και ο πρώτος αναβατήρας και καταλήγει στα 2.480μ όπου βρίσκεται ο σταθμός άφιξης
του υψηλότερου αναβατήρα της Ελλάδος.

Βρίσκεται σε απόσταση 45 Km από την Έδεσσα και ο δρόμος είναι πολύ καλός. Tο Xιονοδρομικό Kέντρο αναπτύσσεται στην νοτιοανατολική πλευρά του όρους Bόρας σε υψόμετρο 2.480 μ.
και διαθέτει πίστες πολλών χιλιομέτρων και διαφόρων επιπέδων δυσκολίας.

Tο Xιονοδρομικό Kέντρο λειτουργεί από τις αρχές Νοεμβρίου έως αρχές Mαΐου. H διάρκεια και η ποιότητα του χιονιού το καθιστούν ένα από τα καλύτερα της πατρίδας μας.


Vorras.gr (c) 2004 - 2008 -- All rights reserved. Web Design and Hosting by Digital Ride